Harrach Péter az Országgyűlés alelnöke egy kis otthonnak nevezte az iskolát és kiemelte, hogy jó az, ha rendezett világ vesz körül minket. Remitzky Zoltán Szob polgármestere, a Szobi Kistérségi Társulás elnöke a szobi iskolák történetéről beszélt. Örömét fejezte ki, hogy ma már minden szobi diák egy helyen tanulhat. Járik László igazgató az iskola fontosságát egy katedráliséhoz hasonlította, melyben lelkileg gyarapodhatunk, míg az iskolában szellemileg gazdagodhatunk. Az ünnepségen avatták fel az 1. osztályosokat, akik esküt is tettek. A 3. b osztályosok népi játékot adtak elő.

Október 2-án a város országos kistérségi konferenciának adott otthont. Ennek kísérőeseménye volt az Almafesztivál, melyen almássütemény versenyt hirdettek meg. A versenyen két kategóriában lehetett indulni. A legszebb és a legfinomabb süteményeket díjazták. A zsűri döntése alapján a legszebb süteményt Gáspár Jánosné, míg a legfinomabbat Baloghné Laczkó Erzsébet sütötte. További díjazott volt még Szalai Erzsébet, Zihné Pongrácz Ágnes, Karabáné Karsai Tímea, Golánné Beke Anita. Az eredményhirdetés után a diákok saját készítésű ajándékokat adtak át a meghívott vendégeknek.

A születésnap alkalmából egy papírtorta is készült, melyre 10 szál gyertya került. A gyertyákat az iskola vezetői és egykori pedagógusai gyújtották meg: Valentin Jánosné, Völgyesi Lászlóné, Pereszlényi Gyuláné, Klinyecz Jánosné, Péntek Ernőné, Gyarmati Péterné, Stemmler János, Balázs Ildikó, Járik László, Járik Izabella.  

Az ünnepség végén volt és jelenlegi tanárok, diákok, szülők közösen énekeltek. „…boldog születésnapot, kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!”