Adorján Botond idén februárban kezdte az éjszakai buszjárat indításának kijárását. Először a Volánbusz-nál érdeklődött, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz írt levelet. Onnan azt a tájékoztatást, kapta, hogy ha van egy valós közösségi igény, akkor felveszik a kapcsolatot a Volánbusz Zrt-vel és megszervezik a járatot. Ezt követően Botond a közösségi médián keresztül egy kérdőívvel fordult a környéken lakók felé, melyet már az első két hétben közel 1400-an kitöltöttek.

Ezután Adorján Botond hivatalos levélben kereste meg az érintett polgármestereket. Elsőként Szentendre első embere biztosította a támogatásáról, Leányfalu vezetése pedig személyes segítséggel is az ügy mellé állt. Adorján András alpolgármester felvette a kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárságával, az egyeztetést követően átadta a kitöltött a kérdőíveket, valamint a polgármesterek írásbeli támogatását. A megbeszélést követően 3 héten belül a Volánbusz már meg is küldte az érintett települések vezetőinek az értesítést az éjszakai járat indításáról, amely a háromnegyed egyes budapesti buszhoz csatlakozva, egy óra 20-kor indul majd Szentendréről.

Adorján Botond kiemelte, a járat elindítása csupán a kezdeti lépés, hiszen csak akkor fogják hosszú távon működtetni az éjszakai buszt, ha sokan igénybe veszik a szolgáltatást, és megfelelő lesz a kihasználtsága.