Kultúra 2019 Aug 12 13:49

Irány Surány Fesztivál 2019

T. Winkler Attila kiállításával, a Civilek Házában kezdődött az idei Irány Surány Fesztivál. Ezt követően a Napsugár téren folytatódtak a programok. Elsőként a Fourtissimo zenekar lépett fel, majd a blues és rockzenét játszó szenetendrei Austranotas zenekar játszott. A következő fellépő a 2006 tavaszán alakult BluesSteel  volt. A péntek esti nagykoncertet a Póka-Tátrai Regeneráció adta. A szombati nap gyerekprogramokkal kezdődött: a Langaléta Garabonciásokkal, a Buborék együttessel és a SzIA Showtánccsport fellépésével. Idén sem maradhatott el a nyugdíjasklub tagjainak vidám műsora, a Tipegő-topogók táncegyüttes tagjai léptek fel Zorro társaságában, és egy spanyol táncot mutattak be, majd a Hungária zenéjére buliztak a színpadon. Molnár Réka és népi zenekara magyar nótákat és slágereket adott elő. 49 rajz érkezett a Köszi, önkéntes! csoport Éltető Duna című rajzpályázatára, melyet a közeli buszmegálló épületében tekinthettek meg a fesztivál ideje alatt az érdeklődők. Schramkó Péter, a zsűri elnöke mondott értékelő beszédet a rendezvényen, majd a díjátadás következett. Gerendás Péter immár visszatérő fellépő Pócsmegyeren, tavaly önálló estet adott a Civilek Házában, ezúttal az Irány Surány Fesztivál közönsége élvezhette a Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró műsorát, melyben latin, rock és lírai dalok hangzottak el. Kora este a Happy Dixieland Band, egy igazán boldog dixie formáció lépett színpadra, majd a rock and roll vette át a főszerepet a Fekete Lakkcipők zenekar tolmácsolásában, akik Komár László dalaival csalták ki a táncparkettre a közönséget. Az esti nagykoncert előtt a Köszi, önkéntes! Díjak átadására került sor. A csoport tagjainak javaslatára az egyesület alapítói döntöttek az idei díjazottakról, akik egy, az egyesület logójával ellátott pólót és egy vacsorameghívást nyertek egy dunakanyari étterembe. A szombat este sztárfellépője a Bon-bon együttes következett ezután. Az Irány Surány Fesztivál éjszakába nyúló táncos mulatsággal zárult, melyhez a talpalávalót a Madarak házibuli zenekar  szolgáltatta.

 

 

 

 

 

Előző Tomaji Attila költő könyvbemutatója Zebegényben 2019 Aug 10 Következő Koncert keretében adták át a kitüntetéseket 2019 Aug 12
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be
Én gyűjtöm az életrajzokat itt az interneten is,de sok könyvet is vásárolok antikváriumban,nagyszerű érzés,tudás visszamenni anyámék és nagyszüleim korába,déd nagy anyámék 1855-ben születtek,visszavárták Petőfit,és sokat tanultak a reformkorban,nagyapám 15 éves volt Kossuth temetésén,családunk anyai ágon hagyomány őrző,folyamatosan emlékezünk Petőfiék reform szellemiségre mi unokák is,az 1848-as szabadságharcról szóló pályázaton mi unokák az általános iskolában mindig részt vettünk,nekem Kossuth Lajos életéről szóló könyvem is többféle feldolgozásban megvan,minden évben elolvasom az akkori reformerek életé,t,mint a madame Curie-iről szóló könyvet is,mely kedvencem,tisztelem nagyívű szellemi elődeinket,legyen művész,tudós,író,költő,zseniális a magyar szellemiségünk,nekünk ez a kincses bányánk,ez az örökségünk,hogy aztán miért nincs ma értéke hazánkban a történelmi kultúránknak,az a mi magatartásunk miatt van,egyszerűen rászoktunk a személyeskedésre,viszálykodásra,és negatív energiát sugárzunk ki,a nemzet atomjaira hullott,mert minősítünk,ki a demokrata,ki a szoclib,és minden ellenvéleményt támadásnak vesz a kormány,pedig a reális kritikákból sokat lehet tanulni,a valótlant meg le lehet passzolni,de annyira fennhéjázók fent a páholyban,hogy a pór nép véleménye egy nagy nulla,csak mivel a tükör,és lélek tükröz,tudjuk,hogy a negatív tendencia után jön egy jobb.szebb korszak,mert a kozmosz rend,és mindig célszerűen működik,ebben bízva a társadalom utódainkkal egy újabb dimenzióba megy át,és akkor megindul majd a ránk,magyarokra jellemző erős szellemi áramlás,megnő a kultura értéke a pozitív információk alapján,mert most amit sugároznak,az igen rossz negatív tendencia..
Mire mondta
Hírlevél feliratkozás

Támogatók: