Közélet 2019 Aug 12 14:19

Koncert keretében adták át a kitüntetéseket

A Köszönöm Koncert immár hagyomány a településen, általában év végén tartják, most azonban az önkormányzati ciklus végéhez közeledve  előbbre hozták a köszönetnyilvánítást, hogy a falu vezetői méltó módon kifejezhessék hálájukat azoknak, akik segítették a településért végzett munkát. Hutter Jánosné polgármester a rendezvény elején Polgár Balázs diákpolgármesternek mondott köszönetet a rendezvények szervezésében vállalt szerepéért és a Tudás-falva előadássorozat létrehozásáért és szervezéséért. Hutter Jánosné polgármester beszédét egy rövid felsorolással folytatta, amelyben az elmúlt hat év legjelentősebb eredményeit, fejlesztéseit idézte fel, és köszönetet mondott mindenkinek, aki segítséget nyújtott.

Zebegény Község Önkormányzata Közösségi Munkájáért elismerésben részesítette Ritzl Ferencet, aki minden évben elkészíti a falu egyik ikonikus helyén, a Babaparkban a virágkaput.  A málenkij robotról való 2018. évi központi megemlékezés kiemelt epizódja volt a Malenkij robot – Zebegény hangja című dokumentumfilm, melynek elkészítése elsősorban Elek Dóra rendezőnek és Gózon Francisco operatőrnek köszönhető. Munkájukat Kulturális Tevékenységéért kitüntető díjjal ismerte el a település. Zebegény Közszolgálatáért  díjat adományozott a képviselő-testület Flaskai Anna óvónőnek, Pálosné Völgyi Editnek, a klubkönyvtár vezetőjének és a polgármesteri hivatalban 34 éve dolgozó Hirlingné Osztroluczki Juliannának. Idén a Zebegény Község Díszpolgára kitüntető címet Himmer Istvánné Ritzl Máriának adományozta az önkormányzat önzetlen, áldozatos munkájának elismeréseként. Faludi Károly, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke németül és magyarul köszöntötte a megjelenteket és gratulált a kitüntetetteknek, kiemelve Himmerné Marika tevékenységét, amelyet a nemzetiségi önkormányzat tagjaként is végez. A kitüntetések átadását zebegényi zeneművészek játéka tette még ünnepélyesebbé. Tóth Edit fuvolán, Tóth Tímea gitáron, Hámori Eszter és Polgár Éva zongorán, Paulovics Boglárka pedig hegedűn játszott, továbbá Tóth Veronika, aki vácon klasszikus magánének szakon tanul, két dalt énekelt el. A Köszönöm Koncert végén Hámori Eszter és Polgár Éva zongoraművészek Brahms 5. magyar táncát játszották el.

Előző Irány Surány Fesztivál 2019 2019 Aug 12 Következő Gasztrosokadalom 2019 Aug 12
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be
Én gyűjtöm az életrajzokat itt az interneten is,de sok könyvet is vásárolok antikváriumban,nagyszerű érzés,tudás visszamenni anyámék és nagyszüleim korába,déd nagy anyámék 1855-ben születtek,visszavárták Petőfit,és sokat tanultak a reformkorban,nagyapám 15 éves volt Kossuth temetésén,családunk anyai ágon hagyomány őrző,folyamatosan emlékezünk Petőfiék reform szellemiségre mi unokák is,az 1848-as szabadságharcról szóló pályázaton mi unokák az általános iskolában mindig részt vettünk,nekem Kossuth Lajos életéről szóló könyvem is többféle feldolgozásban megvan,minden évben elolvasom az akkori reformerek életé,t,mint a madame Curie-iről szóló könyvet is,mely kedvencem,tisztelem nagyívű szellemi elődeinket,legyen művész,tudós,író,költő,zseniális a magyar szellemiségünk,nekünk ez a kincses bányánk,ez az örökségünk,hogy aztán miért nincs ma értéke hazánkban a történelmi kultúránknak,az a mi magatartásunk miatt van,egyszerűen rászoktunk a személyeskedésre,viszálykodásra,és negatív energiát sugárzunk ki,a nemzet atomjaira hullott,mert minősítünk,ki a demokrata,ki a szoclib,és minden ellenvéleményt támadásnak vesz a kormány,pedig a reális kritikákból sokat lehet tanulni,a valótlant meg le lehet passzolni,de annyira fennhéjázók fent a páholyban,hogy a pór nép véleménye egy nagy nulla,csak mivel a tükör,és lélek tükröz,tudjuk,hogy a negatív tendencia után jön egy jobb.szebb korszak,mert a kozmosz rend,és mindig célszerűen működik,ebben bízva a társadalom utódainkkal egy újabb dimenzióba megy át,és akkor megindul majd a ránk,magyarokra jellemző erős szellemi áramlás,megnő a kultura értéke a pozitív információk alapján,mert most amit sugároznak,az igen rossz negatív tendencia..
Mire mondta
Hírlevél feliratkozás

Támogatók: