Először az óvodaférőhely bővítésére nyert több mint 9 millió forintot az önkormányzat, ennek munkálatai már folyamatban vannak, tájékoztatott a polgármester Nádasdy-Csontos Elek. Ennek keretében létrehoznak egy tornatermet, átrakják az óvoda tetejét, illetve a fémkazánt kondenzációsra cserélik.  A fejlesztések eredményeként javul az épület hőszigetelése, ezáltal jelentős energia-megtakarítás várható.

Az október elején az új Széchenyi Terv keretében nyert európai uniós pályázatnak köszönhetően közel 80 millió forint értékű fejlesztést végezhet el az önkormányzat. Az óvoda, az iskola, az orvosi rendelő és az óvoda mögötti lakás energetikai korszerűsítését december 31-ig kell befejezni.

A polgármester kiemelte, hogy a testület folyamatosan munkálkodik és keresi a pályázati lehetőségeket. Tervezik, hogy jövőre a közintézményeknél megújuló energiákra, napelemre és napkollektorokra pályáznak, valamint szeretnék a  orvosi rendelőben és az iskola régi épületében a kazánokat kondenzációsra cserélni.