Kedves Betegeim!

A Magyar Kormány döntése értelmében Visegrádon is megkezdődött a COVID-19 elleni védőoltás beadása az arra regisztráltak részére.

A védőoltás igénybevételének megszervezésével kapcsolatos feladatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) és a Pest Megyei Kormányhivatal látja el. Az oltási terv szerint a regisztráltakat a NEAK jelenleg három csoportba sorolja be:

- 60 év feletti krónikus betegséggel küzdők

- 60 év felettiek krónikus betegség nélkül

- 60 év alatti krónikus betegséggel küzdők

Minden háziorvos megkapta és heti frissítéssel megkapja a praxisában eddig regisztrált, fenti három csoportba tartozókról készült listát. Az életkoruk és egészségi állapotuk alapján a legveszélyeztetettebbek vannak a lista elején, a háziorvosnak lehetőleg velük kell kezdenie az oltást, amelynek helyszíne lehet a háziorvosi rendelő vagy az oltópont. Esetünkben utóbbi a Szent Margit Kórház. A praxisba érkező oltóanyag mennyisége és típusa változó. Az oltóanyagokat nem lehet felcserélni, az első és a második oltást ugyanazon oltóanyaggal kell elvégezni. Az oltottak teljes védelme csak a vakcina második adagját követően alakul ki, várhatóan 1-2 héten belül.

A csoportba való besorolásról, az oltóanyag típusáról, valamint az oltás időpontjáról nem a háziorvos dönt, ezeket befolyásolni nem tudja! Legyenek türelemmel, mindenkit időben értesítünk, amint rendelkezésre áll számára az oltás. Jelen tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen Önöknek érdeklődniük, hanem enélkül is minden lényeges információt megkapjanak. Ez nekünk is óriási segítség, hiszen a folyamatosan zajló oltások miatt többszörösére növekedett a rendelői forgalom, ennek következtében pedig nem áll módunkban minden telefonos megkeresést fogadni.

Bízzanak bennünk, mi Önökért vagyunk és a legjobb tudásunk szerint tesszük a dolgunkat!

Dr. Balogh Mónika
Visegrád város háziorvosa

 

Forrás: visegrad.hu