Tekintettel az óvoda folyamatos működésére, a felújítást a nyári szünetben, 2021 júnus 15-től augusztus 15-ig tervezik elvégezni. A felújítás elsősorban a tetőszerkezet cseréjét célozza, mivel az épület több helyen beázik. A 640 négyzetméteres tetőfelületen cserélik a léceket és a cserepeket, elbontják a meglévő széldeszkákat, a használaton kívüli kéményt. A szükséges mértékben cserélik a fagerendákat és szarufákat. A megmaradó fedélszék gomba és kártevőmentesítését a faanyagvédelmi szakvéleményben megadott módon végzik el.

Az épület építészeti stílusának megőrzése érdekében a két míves bádogbevilágító és szellőző ablakot felújítják és visszaépítik.  Ugyanebből a megfontolásból az utcai homlokzaton lévő erkély meglévő faszerkezetét és korlátelemeit is felújítják. Az utólagosan épített két előtető egy részének cseréjét is elvégzik.

2018-ban statikai szakvélemény készült, amely az épület délkeleti sarkánál ferde repedéseket tárt fel, így a leírtaknak megfelelően stabilizálják az alapot és az ott található falszakaszt.

Az épületek közötti térkövet felszedik, hogy a felázást megszüntessék, a tetőről lefolyó csapadékot az épülettől távolabb kialakított szikkasztógödörbe vezetik. A munkák célja az épület szerkezetének stabilizálása, bízva abban, hogy újabb pályázati lehetőség nyílik majd arra, hogy a belső átépítéseket és felújításokat is elvégezhessék – tájékoztat dr. Sajtos Sándor polgármester.