A civil szervezetek működésre, programok szervezésre, kis értékű eszközök beszerzésére és más pályázatok önrészére kérhetnek támogatást. Feltétel, hogy hivatalosan bejegyzett legyen a szervezet és benyújtsa, valamint elfogadásra kerüljön a tárgyévet megelőző évi tevékenységéről szóló beszámoló. A benyújtott pályázatokat a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság bírálja el február 16-áig.

Visegrád Önkormányzata az Ifjúsági Alapból történő támogatására is kiírta a pályázatot. A kétmillió forintos keretösszeget helyi ifjúsági programok megvalósítására fordíthatják azok a pályázók, akik nem bejegyzett szervezetként működnek. A benyújtási határidő megegyezik a Civil Alapra benyújtható pályázatokéval.

2015 óta minden évben egymillió forintot biztosít az önkormányzat a Testvérvárosi Alapból történő támogatás elnyerésére. A civil szervezetek és magánszemélyek az Obergünzburggal, Parajddal vagy Lancianoval kötött testvérkapcsolat ápolását elősegítő programokra fordíthatják az elnyert támogatást.

A civil szervezetek február 11-én 16 óráig nyújthatják be pályázatukat. A pályázati felhívással kapcsolatos további részletek a város honlapján megtatálhatók.