Szőcs-Barta Ágnes kisgyermek kora óta érdeklődik a művészetek iránt. 9 évesen verseket írt, rajzkészsége pedig még korábban, már az óvodában megmutatkozott. Később verseihez készített animációkat, melyeket kinyomtatott és saját készítésű könyvvé fűzte össze őket. Közel 7, eddig még ki nem adott kötet dicséri munkáját, melyeket elhozott bemutatni a pócsmegyeri közönségnek.

Szőcs-Barta Ágnes gyerekként egy festőművésztől vett órákat, az érettségit követően pedig több művészeti iskolában folytatott tanulmányokat. Elvégzett többek között egy grafikusi-, egy videó műsorkészítői-, egy divattervezői-, egy lakberendezői-, egy rajzfilm- és egy animációsfilm készítői szakot. Dolgozott gyakornokként a Duna TV grafikai osztályán, illetve részt vett a Magyarországon forgatott Hellboy 2 című akciófilm utómunkálataiban is. Sokoldalúságát az is mutatja, hogy művészetek mellett a sport is közel áll hozzá, hiszen Szőcs-Barta Ágnes barna öves karatés. Jelenleg három gyermek édesanyjaként elsősorban a legkisebbekhez ír verseket, és készít rajzokat, azonban szinonimákkal foglalkozó kötete már a nagyobbaknak szól, a "Kicsi kincsek" című műve pedig a felnőtteket vezeti be a gyerekeket foglalkoztató dolgok világába.

Bár már több csoportos tárlaton voltak láthatóak alkotásai, a pócsmegyeri az első egyéni kiállítása. A településhez családi szálak is fűzik Szőcs-Barta Ágnest. Az Állati képek című tárlatot december 20-ig lehet megtekinteni a rendezvényközpontban.