Kerékpáros felvonulással és a hagyományos Naszály-túrával ünneplik a Föld napját Vácon

A jeles naphoz kapcsolódó rendezvénysorozat április 20-án szombaton 11 ürakor a kerékpáros felvonulással kezdődik. A résztvevők a Március 15-e térről indulnak, innen a Budapesti főúton haladnak tovább a Zöldfa utca, Vásár utca, Rádi út, Damjanich tér, Csányi körút, Széchenyi utca, Galcsek utca, Naszály út, Újhegyi út, Huszár utca, Kétlyukú híd, Balassagyarmati út, Kazinczi Lajos utca, Németh László út, Buki sor és Dózsa György út mentén vissza a kiindulópontra.

Több évtizedes hagyomány Vácon, hogy a Föld Napján a város apraja nagyja elindul gyalog a Naszályba, hogy ezt a nevezetes napot a nyíló virágokkal a hegy csúcsán ünnepelje. Most is erre a programra hívják az érdeklődőket, akiket almával és hamuban sült pogácsával várnak a szervezők.

Idén április 21-én vasárnap délelőtt a Gyadai rét felől közelítik meg a hegy csúcsát a résztvevők. Két választási lehetőség van a túrázásra, egy hosszabb és egy rövidebb kiránduláshoz elegendő távval. A túrák 9.00 órakor indulnak a váci buszpályaudvarról. A közös útvonal a Katalinpuszta-Rockenbauer kopjafa-függő híd szakasz lesz. Innen választani lehet, hogy rövidebb vagy hosszabb távon kíván valaki menni. A kis túra a tanösvény-libikóka híd –óriások pihenője- krokodilos pallósor-régi kőfejtő- látogatóközpont- buszmegálló szakaszon halad tovább, hossza 8 km. A nagy túra a Bik kút-Naszály csúcs (Násznép barlang) – Látó-hegy – Ezotermikus rét – Deákvár útvonalon halad 18 km hosszan. Interneten lehet nevezni a túrákra a nevezes@futavac.hu oldalon. Mindenkit szeretettel vár a két túravezető Lippai Bea és Pálinkás Feri.

436363581-936976151771553-5518429271030000581-n.jpg