Nádasdy-Csontos Elek polgármester elmondta, hogy több alkalommal próbált tárgyalni erről a Vértes és Vidéke Hulladékszállítási Nonprofit Kft-vel. De mivel az állam vette át a díjak beszedését, az átállás idején vezetőváltások voltak, kaotikus állapotok uralkodtak a vállalatnál. Ezért nem sikerült egyeztetni a szerződésmódosításról. A kb. 7 millió forintos költséget így az önkormányzatnak saját költségvetéséből kell kifizetnie, nem  pedig a Fővárosi Vízművek által biztosított keretből. A polgármester hangsúlyozta, a pénz nem veszett el, hiszen 2018. végéig felhasználható.

A másik kérdés egy levélre vonatkozott, amely egy jogosulatlannak vélt, 1 millió 350 ezer forintos DMRV-számlával volt kapcsolatos. Mivel a levelet nem küldték el, ezért  a vitatott követelés behajthatóvá vált.  A polgármester elmondta, a jegyző által megfogalmazott és e-mail-en küldött levél valamilyen oknál fogva nem került elé, ezért nem írta alá és ezért nem postázták el.

Schumayer Tamás képviselő a gondatlanság mellett a tájékoztatás hiányát kifogásolta, továbbá a költségvetési tartalék csökkenését is problémaként vetette fel. Nádasdy-Csontos Elek polgármester hangsúlyozta, a költségvetéssel  nincs baj, 21 millió forinttal jött át a település az előző évről, igaz vannak kintlévőségek, de a pénzügy aznapi tájékoztatása szerint márciusig 6 millió forint marad az önkormányzat kasszájában. A költségvetési számokkal kapcsolatban nem volt egyetértés, egymásnak ellentmondó állítások hangzottak el. Végül Schumayer Tamás képviselő a felsorolt problémák miatt és mivel úgy látja, a testület nem élvezi a falu bizalmát, kérte a polgármestert, tegye fel szavazásra az önfeloszlatást.

Benedek Károly, Schumayer Tamás és Vörös György képviselők igennel, Nádasdy-Csontos Elek polgármester nemmel szavazott a kérdésben, Hoványi Dávid alpolgármester nem volt jelen az ülésen. A három-egy aránnyal megvolt a minősített többség, így érvényes volt a szavazás.

Hamarosan időközi választást tartanak tehát Kisorosziban, és mivel időközben ezer fő fölötti lett a lakosságszám, ezért  a polgármester mellett már nem négy, hanem hat képviselőre adhatják le voksukat a falu lakói. A körülbelül 2-3 hónapos átmeneti időszakban ügyvivő polgármesterként és képviselő-testületként működik tovább az önkormányzat.

 

A teljes felvétel Kommentár nélkül menüpont alatt az alábbi linken megtekinthető:

http://www.danubia-televizio.hu/index.php?page=musor&id=9&vid=3575