A pályázat ötletét az adata, hogy miközben Hofi Géza fiatalon a kőbányai Majolika gyárban porcelánfestőként dolgozott, szabadidejében karikatúrákat készített, melyek végül a faliújságra is kikerültek. Már ezeken kezdeti rajzokon kidomborodott Hofi Géza később népszerűvé vált humora – emelte ki Dluhopolszky László.

A meghívásos versenyre több mint 50 profi karikaturistát kértek fel. Végül 17 résztvevőtől 30 pályamű érkezett. A karikatúrákat háromtagú zsűri értékelte, vezetőjük Dluhopolszky László volt. Az eredményhirdetést a művekből berendezett utcakiállítással egybekötve júniusban tartották Hofi Géza szülőhelyén, Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor sétányon.  Az első helyen végző Takács Krisztián a pócsmegyeri rendezvényre is ellátogatott. A párkányi ifjú tehetség gyerekkora óta rajzol, elmondta jelenleg csupán hobbiból űzi ezt a tevékenységet.

Hofi Géza számára nem volt ismeretlen a Dunakanyar környéke, hiszen Visegrádon volt nyaralója. Dluhopolszky László elmondta, mivel a kiállítás kereteiben csaknem 30 képen jelenik meg Hofi Géza a pócsmegyeri rendezvényközpontban, szerették volna a hangját is odavarázsolni. Erre a feladatra a legmegfelelőbb személy Forgács Gábor színész humorista volt, aki személyes élményeit is megosztotta a közönséggel. Fergeteges előadásában számos Hofi paródiával nevetette meg a közönséget, ezért vastapssal jutalmazta a színészt.