Az érintett útszakasz a sorompótól a kihelyezett „Mindkét irányból behajtani tilos” (1/1975. (II. 5.) KPM-BM 40. ábra) „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblával ellátott forgalmi jelzésig tart, tehát az Apátkúti tó – Apátkúti Vadászház közötti szakaszra vonatkozik.

Ezen az útszakaszon 1.000 Ft/nap/személygépkocsi, illetve 5.000 Ft/nap/B kategória fölötti gépjármű napidíjért lehet parkolni 2021. május 28-tól.

A Pilisi Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy a sorompónál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán-forrás felé történő tovább haladásra nem jogosít fel!

Az ezen útszakaszra érvényes úthasználati engedéllyel rendelkezők rendszámát felismeri a sorompó, így bejutásuk zavartalan.

A visegrádi állandó, vagy visegrádi tartózkodási hellyel rendelkező gépjármű tulajdonosok számára a Pilisi Parkerdő Zrt. kedvezményes parkolási lehetőséget biztosít, 2.000 Ft/év összegben.

A parkolási engedéllyel kapcsolatos kérelmet, valamint az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot a Társaság titkárságára, a titkar@pprt.hu e-mail címre Szedlacsek Rozália részére kell elküldeni, mellékelve olvasható fotón a gépjármű forgalmi engedélyét, valamint a kérelmező lakcímkártyájának mindkét oldalát. Kérik megjelölni, hogy e-mailben kérik megküldeni az engedélyt, vagy személyesen szeretnék átvenni.

Az engedély az összeg beérkezését vagy befizetését követően kerül elküldésre, illetőleg átadásra 3 munkanapon belül.

A kedvezményes díjat utalással, vagy személyesen pénztári készpénzes illetve bankkártyás befizetéssel lehet teljesíteni a Pilisi Parkerdő Zrt. Központjában, a 2025 Visegrád Mátyás király u. 6. szám alatt.

Az összeg beérkezését követően előzetes értesítés alapján lehet személyesen átvenni az engedélyt a Titkárságon, illetve előzetes igény szerint e-mailben kerül elküldésre, melyet az engedély jogosultja kinyomtat és magánál tart a tárgyi útszakasz használata során.

(forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.)