Forró nyári időben köszöntötte a megjelenteket Hutter Jánosné polgármester a Zebegényi Napok megnyitóján, majd átadta a szót Jungné Hrabanek Ágnesnek a Seebegin Hagyománymentő Egyesület elnökének, aki a sváb hagyományokat őrző helytörténeti gyűjteménnyel kapcsolatban elmondta, hogy elkészültek a kiállítás táblái. A köszöntőt követő koncert első felében Víz Mária és vendégei Sárkány Júlia, Erdélyi Ilona és Várda Péter Bach, Bartók Béla, Henry Purcell, Max Reger, Giampieri és Handel egy-egy művét adták elő.  A szünetben Hutter Jánosné polgármester rövid beszédet mondott. Elmondta, hogy 2013 óta nagyon sok minden változott.

A polgármester megköszönte a sok segítséget, amelyet a falu lakóitól kap. Elsőként Fieszl Ferencet emelte ki, aki hatodik éve készíti el a virágkaput a Zebegényiek Napjára. Köszönetet mondott Csabák Lászlónak az asztalos munkák elvégzéséért, és Mikes Zoltánnak, aki nem csak a kertmozik és rendezvények hangosításában, lebonyolításában vesz részt, hanem a villanyszerelési munkákat is elvégzi az önkormányzatnál. Végül a virágágyások gondozásáért, a közfoglalkoztatottak munkájának segítéséért Himmer Máriának mondott köszönetet a polgármester.  A rendezvény folytatásában Ábrahám Márta és az Ábrahám Consort Weber, Debussy és Vivaldi egy-egy darabját játszotta el.

A Zebegényi Napok programjai szombaton a sportversenyekkel kezdődtek. A nevezők duatlon, sárkányhajó és strandröplabda versenyeken vehettek részt. Közben az önkormányzat parkjában főzőverseny zajlott és kora délután – hagyományosan – az újszülötteknek egy-egy rózsatövet ültettek el szüleik a Babaparkban. Idén a Dunán fölfelé indult el a sétahajó, egészen az Ipoly-torkolatig vitte a kirándulókat. Ezzel egyidőben Szalkai Gabriella festő és grafikusművész Emberkert című kiállításának megnyitójára került sor a Könyvtár Galériában, ahol Nagy Gergely játszott szintetizátoron és Szőke Péter Jakab mondott beszédet. A sportversenyek eredményhirdetését követően a Tudás-falva előadás keretében Pálmai Bélával Dr. Fehér István beszélgetett. Este kertmoziba várták az ünneplőket a Koperniczky-udvarba és a Nagy Gergely-Medvigy Miklós alkotta Spontán Duo adott koncertet a Duna-parton. Vasárnap ünnepi szentmisével zárult a Zebegényi Napok programsorozata.