Biatorbágy város küldöttsége járt Kisorosziban, hogy az ófalu rehabilitációs programot tanulmányozza, mert ott is van még számos értékes, sóskúti kőből épült kapu, kerítés és parasztház, melyet szeretnének megmenteni.

Április 15-én zárult le az idei ófalu programra 10 pályázat érkezett be. 7 pályázatra van forrás, ebből azonban kettőt a római katolikus plébánia épületére fordítanak. Aki forráshiány miatt idén nem tudja rendbehozni házának homlokzatát, vagy kerítését, az elsőbbséget élvez a következő évi pályázaton.

Április 30-án nyílik meg a szigetorrban a kemping, ahol három asztal, hat pad és négy új szemetesedény is kihelyezésre került. A közfoglalkoztatottak nyírják a füvet, takarítják, tisztítják a területet, hogy az ideérkező vendégek megfelelő körülményeket találjanak - mondta a polgármester.

A lomtalanításra június 20-án kerül sor, a veszélyes hulladékgyűjtés időpontját még nem küldte meg a szolgáltató.

Hoványi Dávid képviselő napirend előtt arról tájékoztatta a képviselőket, hogy újraindítják a kisoroszi sportegyesületet Rozsályi Ágota ügyvédnő segítségével. A sportszervezet magja az önkormányzat által korábban alapított Dunakavics Sportegyesület lesz, mely több szakosztályt működtet majd.