Horányi Györgynek állított emléket a Bogdány mozdul csapata már korábban is, ugyanis a település egykori könyvtárosára, a gyermekek körében nagyon kedvelt természetjáró szakkör vezetőjére emlékezve szervezett egy újabb emléktúrát. Horányi György,Gyuri bácsi szívén viselte a falu ifjúságának nevelését. Szívesen túrázott a falu fiataljaival, szenvedélyesen mutatta meg, magyarázta nekik a természet szépségeit.

Az idei Horányi György emlék- gyalogos túrára és terepfutásra 4 kategóriában várták a már rutinos túrázókat, a gyermekes családokat, terepfutókat, kicsiket és nagyokat. 4 kategóriában , 27 km-es túrára, 27 km-es terepfutásra, illetve 15 és 7 km-es túrára több, mint 100-an adták le nevezésüket és vágtak neki a távnak. Nagy Balázs, a Bogdány mozdul csapat vezetője elmondta, a távok kijelölésénél idén is szempont volt, hogy megmutassák Dunabogdány környékének gyönyörű tájait, a falut körülölelő erdőket, mezőket, réteket. De idén kissé nehezültek a terepviszonyok.

Megtalálni, felfedezni a természetet soha nem késő. Egy olyan világ kapuja nyílik meg ezáltal, ami egyenesen hozzánk, magunkhoz vezet. A Bogdány mozdul csapat – ha figyeljük hirdetéseiket – időről időre alkalmat kínál a magunkhoz vezető útra való rátalásra.