A művészeti projekthét április 11-ével, a magyar költészet napjával kezdődött, amelyen a hatodik osztályosok Hímer Anna tanárnő vezetésével meséltek és verseket mondtak a művelődési házban.  Ifj. Ott Rezső és Liebhardt András megzenésített versekkel színesítették az eseményt.

A keddi nap a képző- és iparművészet jegyében telt. Ekkor állították ki a folyosókon a diákok erdővel kapcsolatos rajzait. A tárlatot a tantestület két képzőművész tagja: Kármánné Borosjenői Magdolna, valamint Korgáné Lengyel Rita grafikusművész nyitotta meg.

Szerdán a klasszikus zenéé volt a főszerep: a diákok a zeneiskola tanárainak koncertjét hallgatták meg az iskola aulájában. Csütörtökön a film és fotóművészet volt a nap témája, amikor a Vad Magyarország című természetfilmet vetítették le a gyerekeknek a művelődési házban. 

Aznap délután egy népdaléneklési versenyt is rendeztek az iskolában, Erdő, erdő, de magos a teteje címmel. A versenyzők között nem állított fel sorrendet a zsűri, hanem bronz, ezüst és arany minősítéssel értékelte a résztvevőket, a legjobbakat pedig kiemelt arany fokozattal díjazták.

Pénteken Csóori Julianna és családja játszott népzenét a dunabogdányi általános iskola diákjainak. A fellépés keretében a gyerekeknek alkalmuk nyílt a népi hangszerekkel való ismerkedésre, sőt némely diák kipróbálhatta azt is, hogy milyen egy zenekart vezényelni. Spáthné Faragó Éva iskolaigazgató elmondta, jövőre is rendeznek tematikus projekthetet a diákok számára. Bár a témát még nem választották ki, az azonban bizonyos, hogy akkor is előrukkolnak majd valamilyen újdonsággal.