Mindazok csatlakozását várják, AKIK:

  • szeretnek kirándulni,
  • büszkék arra, hogy a főváros közelében kiváló túrázó helyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogadja a látogatókat,
  • fontosnak tartják, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a közeli hegységekben,
  • szeretnék, hogy ezt a csodás tájképet, a vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig lehessen élvezni és unokáiknak is megmutathassák!

A Következő fordulóra 2020. október 16-18. között kerül sor.

Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, október 17-én és 18-án, 8–17 óráig.

A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Az önkénteseknek a Pilisi Parkerdő szálláshelyein tudnak szállást biztosítani a vizsgálat időtartama alatt (16-án estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Az önkéntesek számára a mérés ideje alatt ingyenes szálláshelyet és étkezést biztosítanak, továbbá minden résztvevő kap egy 2 személyre szóló belépőjegyet a Duna-Ipoly Nemzeti Park valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőséget 2 fő részére egy meghirdetett túrán. Ezen felül 1-1 belépőt a Budakeszi Vadasparkba.