- 8270 beteget ápolnak kórházban súlyos tünetekkel, 833-an szorulnak gépi lélegeztetésre.
 
- Naponta nyitnak meg újabb kórtermeket a kórházak a koronavírus-betegek számára.
 
- Növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítő anyaga is, ez azt mutatja, hogy továbbra is növekedni fog a fertőzöttek száma. Csökkenés egy város területén sem mérhető. Ahol a leginkább emelkedik most az örökítőanyag mértéke: Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya, Veszprém, illetve a Budapest környéki települések, az agglomeráció körzete: Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta.
 
- 1.047.045 fő kapta meg eddig az első adag védőoltását, 314.085 fő kapta meg már a második védőoltást is. A stratégia most abban áll, hogy lehetőleg minél többen kapják meg az első oltást, főként azok, akik különösen veszélyeztetettek, hiszen az első adag vakcinát követően 50-70%-os védettség alakul ki a gyártók szerint.
 
- Jelenleg 5 féle vakcina áll rendelkezésre. A regisztrált idősek védőoltását folytatják, ez folyamatosan zajlik. Ehhez három vakcina áll rendelkezésre a következő napokban. 100 ezer Sputnik, ezek ma kerülnek ki a kórházi oltópontokra és a ma érkezett 120 ezer Pfizer vakcina, ez kerül a kórházi oltópontokra. Ide is a háziorvosok szervezik az oltást. Ugyanakkor ezen a héten a háziorvosok az Astra Zeneca oltóanyaggal is olthatják az időseket, ehhez 105.600 adag vakcina áll rendelkezésre. Elsősorban a 60 éven felüliekre koncentrálnak most. Ebből a 2. oltásra várók is kapnak és többen első adagjukat kapják. Csütörtöktől-vasárnapig a múlt hétvégén elhalasztott Astra Zeneca oltást kapják a 60 év alatti krónikus betegek, ők behívásra kerülnek és 429 kórházi oltóponton várják őket.
 
- Megkezdik a rendvédelmi dolgozók és katonák oltását is.
 
- Aki teheti, töltse le a vakcina.gov.hu oldalról a hozzájáruló nyilatkozatot, töltse ki és vigye magával, hogy minél gyorsabb legyen az oltás beadása.
 
- Minden jelenleg alkalmazott oltóanyag megvéd a súlyos betegség lefolyásától, ezért arra kéri mindenkit Müller Cecília, hogy fogadja el a felajánlott vakcinákat.
 
- megváltoztak az Ausztriába történő utazás szabályai, mivel Magyarországot is a magas fertőzöttségű országok kategóriájába sorolta be Ausztria. Csak akkor lehetséges a beutazás, ha a gépjármű vezetője csak átutazott Magyarországon, továbbá amennyiben a Németországba történő beutazás kizárólag tranzitálási céllal történik, illetve a nemzetközi teherforgalomban a Németországban történő tartózkodás nem haladja meg a 72 óra időtartamot, illetve azok a személyek utazhatnak be, akik 48 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR-teszttel rendelkeznek.