Közélet
2016 Máj 29 20:28
Tizenhárom visegrádi vendéglátóhely kínálta ételeit a Gasztrofesztiválon
A meleg idő és a zene mellett ínycsiklandó illatok csábították a látogatókat a harmadik Gasztrofesztiválra, melyet a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület szervez minden évben. Ilyenkor lehetőséget kaptak a helyi vendéglátóhelyek, hogy bemutassák legfinomabb fogásaikat a turisztikai szezon kezdetén. A rendezvényen a város 13 vendéglátóegysége képviseltette magát. A Haraphatlak büfé máglyarakással és a mama levesével kínálta a vendégeket. A Kovács étterem a Pilisi álom nevű gyümölcsös süteménnyel és zsemlegombóccal tálalt, vadasan elkészített szarvascombbal érkezett.
A Mogyoróhegy- és a Plintenburg Étterem szakácsai is igazi vadínyencséggel készültek: előbbi gyöngyhagymás vaddisznóragut burgonyafánkkal és áfonyalekvárral, utóbbi szarvasfilét erdei gombával, barnamártással, áfonyával és burgonyakrokettel kínált. A Sparhelt Bisztró hideg tésztaraguval ajánlotta füstölt szarvaspecsenyéjét, a Panoráma Étterem pedig narancsos ribizlimártással és tobozburgonyával tálalta a szarvashúst. A Sirály Étterem a többféle ízesítésű rostonsültet kínált, az Étkek Háza vaddisznópörköltöt, a Reneszánsz étterem pedig setésoldalast hozott a rendezvényre. A Szent Korona Pékség desszertként szilvás gombócot, répatortát és tönkölyös kockát készített. A Zugfőzde Pálinkamúzeum képviselői a kóstoló mellett meg is mutatták, hogyan lehet csokoládés édességből és meggypálinkából macsarponés tortát készíteni. A lakoma mellett Csathó Pál, a Visegrádi Borbarátok Társaságának alapítója borral kínálta a vendégeket, a Portéka színpad a Vásári komédia című darabbal szórakoztatta a gyerekeket, este pedig a One more night együttes játszott.
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Kövessen minket!
Támogatók: