A színpadi műsor péntek délután egy gyerekeknek szóló darabbal kezdődött.  A kétszemélyes Dvorák Patka Színház a Huzavona című pantomim előadásával szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a Blues Steel együttes lépett színpadra. Az est sztárvendége a 80-as évek egyik meghatározó rock együttese, a Karthago volt. Többek kérésére - az előző évektől eltérően - már a péntek este is bulival zárult, a jó hangulatról az ismert külföldi és hazai együttesek zenéjét játszó Retroleum zenekar gondoskodott.

Szombaton délelőtt ismét a gyerekeket várták a Napsugár térre. Először a környékbeli lányokból álló Szia Showtánccsoport bemutatóját láthatta a közönség, majd a 4 gyerekalbummal rendelkező Buborék együttes lépett színpadra. A Ládafia Bábszínház előadásában az Együgyű Mihók című mesét nézhette meg a közönség, majd a helyi népzenészekből – köztük a Csoóri család tagjaiból álló Kerek zenekar játékával, a jó ebédhez szólt a nóta. Az ételt a nyugdíjas Klub tagjai főzték. Az Együnk Együtt Surányért jótékonysági akcióval minden évben valamilyen célra gyűjtenek a szervezők. A koncertek és a színdarabok mellett aktív programmal is várták a fesztiválozókat. Voltak kézműves foglalkozások, véradás, Dluhopolszky László pedig karikatúráival szórakoztatta a közönséget. Délután fellépett még a Lizsé zenekar, a Napfénypresszó zenekar, a Méhek együttes, valamint Koós Réka és a Bodybuilders. Az időjárás mellett, az este forró hangulatáról a retrockandrollt játszó Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar gondoskodott.

A kétnapos rendezvénysorozat a Madarak házibuli zenekar utcabáljával zárult. A 2017-es irányítószámmal rendelkező Pócsmegyer idén programsorozattal ünnepli az évet, az alkalomból megrendezésre kerülő programokra és az Irány Surány Fesztivál megrendezésére a Zöldsziget Polgári Egyesület pályázatával 5 millió forintot nyert az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumától.