A Hirling közből a Polgármesteri Hivatal elé vonultak az ünneplők, amelynek falára egy fotót ábrázoló táblát függesztettek, mely 1928-ban készült. A régi fotón látható személyeket Paulisineczné Willem Vera mutatta be a jelenlévőknek.
A Hirling köz névadó ünnepsége a Szőnyi István Általános Iskolában folytatódott, ahol Hutter Jánosné polgármester mondott rövid beszédet. Elmondta, az önkormányzathoz érkezett egy kérelem. A képviselő-testület örömmel járult hozzá a kezdeményezés megvalósulásához - mondta a polgármester, majd hangsúlyozta, hogy a mai különleges, szép ünnep nem csak névadás, hanem tisztelgés az ősök előtt is.
Hutter Jánosné reményét fejezte ki, hogy a jó példát mások is követni fogják, és Zebegény házaira sorra felkerülhet egy-egy darab a múltból, az emlékekből, az épületek és a családok történetéből. A polgármester beszédét követően Faludi Károly, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szólalt fel először németül, majd magyarul.
Az ünneplés a Szőnyi István Általános iskola volt és jelenlegi tanulóinak, énekkarának és a Napraforgó énekkarnak a közös műsorával folytatódott. Elsőként egy, a betelepítés idejéből származó verset mondott el Kocsis Aliz, Varagya Panni és Kocsis Adél. Majd a Napraforgó énekkar előadásában a Segne du Maria című dal következett. Ezután egy száz éves emlékkönyvből olvastak fel az énekkar tagjai. Ezt követően a Magas jegenyefán című dal hangzott el, majd Varagya Máté idézett Salamon Ernő Regélő évekből című verséből. Végül a Schön ist die Jugend című dalt hallgatta meg a közönség.
Az iskola és a Napraforgó énekkar műsorát követően Pálmai Béla lépett a mikrofonhoz, aki maga is Hirling-leszármazott és ötletgazdája volt a névadásnak. Beszélt azokról a ma élő Hirlingekről is, akikre méltán lehetnek büszkék a családtagok és a zebegényiek.
Beszéde végén Pálmai Béla átadta Hirling Zsoltnak azt az általa eddig őrzött oklevelet, melyet Horthy Miklós adományozott Hirling Mihálynak 1933-ban.Garamszegi Valéria távollétében köszöntötte a két legidősebb Hirlinget, Györgyöt és Józsefet. Hutter Jánosné polgármester pedig a két legidősebb Hirling hölgyet, Klárát és Emmát köszöntötte egy-egy csokorral.A legidősebbek után a legfiatalabb Hirlingeket Bodor Bendegúzt és Biczó Barnabást is köszöntötte Garamszegi Valéria, majd a gyerekek segítségével leleplezték azt a két táblát, mely a Hirling család két ágát ábrázolja.
Bodor Kornélia elmondta, hogy ükapja, Hirling Ádám 1846-ban kötött házasságot Bayer Mónikával, és 10 gyermekük született. Szépunokáinak száma jelenleg 29, de hamarosan még két szépunokát köszönthetnek majd a családban. A családfa kutatást 15 évvel ezelőtt kezdte.A másik Hirling-fiú családfájáról Garamszegi Valéria beszélt a hallgatóságnak.Az ünnepség koccintással, kötetlen beszélgetéssel zárult. Garamszegi Valéria elmondta, biztosan lesznek még ilyen találkozók.