Ezt követően a költségvetést részletezte. Elmondta, hogy 2015-ben az összes bevételük 1 millió 330, míg kiadásuk 1 millió 216 ezer forintot tesz ki. Az OTP-ben 16 ezer, készpénzben pedig 46 ezer forintja van jelenleg az önkormányzatnak. Faludy Károly a kiadások között sorolta fel a német prózamondó versenyre kiadott 12 ezer, a német táborra költött 227 ezer, a gőzgombóc fesztiválra fordított közel 900 ezer forintot, illetve a működéssel kapcsolatos 78 ezer forintos költséget. A bevételeket részletezve elmondta, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségétől prózamondó versenyre 12 ezer, illetve működési költségre 380 ezer forintot kaptak. Itt említette meg az elnök a 2014-es évre időarányosan járó 45 ezer forintot is. Ezeken kívül pályázaton 250 ezer forintot nyertek, lekvár főzésből 101 ezer, a német táborra szülői hozzájárulásból 90 ezer, vállalkozói támogatásból pedig 35 ezer forint gyűlt össze. A Gőzgombóc Fesztivál bevétele 463 ezer forint volt. Faludy Károly elmondta, idén amire még költeniük kell az a káposztafesztivál, és egy hagyományos disznótort is szeretnének szervezni a faluban.

Ezt követően az elnök a programokra tért rá. Elmondta szeretnék, ha a jövőben lenne idegenvezetés a településen, és az odalátogató csoportokat, akár idegen nyelven is körbevezetné a faluban, valamint mesélne nekik a falu történetéről, bemutatná Zebegény értékeit. Kitért arra, hogy együttműködési megállapodásokat kötöttek a település önkormányzatával, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségével, illetve a Sonnenblumen Hagyományőrző Alapítvánnyal, az óvodával és az iskolával. Legnagyobb rendezvényük a német tábor és a Gőzgombóc fesztivál volt. Faludy Károly kiemelte, hogy egyik legnagyobb problémájuk a pénzhiány. Mivel a nemzetiségi önkormányzat fejkvóta alapján kapja a támogatást, ezért kiemelten fontos, hogy minél többen regisztrálják magukat német nemzetiségűnek. Majd az elnök felsorolta mely települési programokon vett részt a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Itt említette meg, hogy elkészült a faluban a helytörténeti kiállítás, majd kitért a Gőzgombóc fesztivál tanulságaira. Elmondta a jövőben be kell vonniuk a fiatalokat és a helyi vállalkozókat is a szervezésbe és költséghatékonnyá kell tenniük a rendezvényt. Ezért elgondolkodnak azon, hogy a Geresdlaki példát követve belépőjegyet szednek a fesztiválon.

Itt ragadta meg az alkalmat Jungné Hrabanek Ágnes, hogy elmondja a Sebegin Hagyománymentő Egyesület vásárolt egy gyerekbábot a két felnőtt mellé és egy gyerekkort bemutató kiállítást szeretnének létrehozni. A közmeghallgatás végén lakossági kérdések, észrevételek hangzottak el.