Véleménye szerint ez az egyetlen, ami meg tudja óvni Zebegény lakosságát a hirtelen lezúduló esőzéstől.

Szerencsére komolyabb kárt nem okozott a mostani áradás, mert a patak nem lépett ki a medréből. Az Erzsébet-forrást viszont ellepte legalább 60-70 cm-rel, ezért most nem iható a forrás vize, fertőtlenítésre lesz szükség. Az Almáskert felől, az erdőgazdaság által használt útról a sok eső az iszapot is lehozta, amely eldugította a víznyelőt. Emiatt nagy területet víz borított el. A lakók fölháborodva kérdezték, hogy mit tesz az Önkormányzat - említette meg a polgármesterasszony, és hangsúlyozta, hogy a terület az Erdőgazdaságé, és a víznyelőt is nekik kellene kitisztítaniuk. Tavaly ugyanígy előfordult, hogy belepte az iszap, akkor az Önkormányzat felszólította őket, hogy tisztítsák ki. Ezt idén is meg kellett ismételni.

Az Önkormányzat egyébként terveket készíttet arra vonatkozóan, hogy az Almáskert területén hogyan lehetne a vízelvezetést megoldani.

Jelenleg az Önkormányzat dolgozói az útra került iszapot eltakarítják, és remélhetőleg áprilisban az Önkormányzat el tudja végezni a vízelvezető árok meghosszabbítását - tájékoztatott Sinkó Vilmosné polgármesterasszony.

Sokakat foglalkoztat a településen a buszjárat meghosszabbításának ügye. Többen megkérdőjelezték ennek szükségességét. Sinkó Vilmosné polgármester hangsúlyozta, hogy elsődleges szempont volt a bejáró gyermekek biztonsága. A felső járásból érkezők csak szobi átszállással tudnak beérkezni a faluba, ami több veszélyforrást jelent számukra. Ezt szerették volna elkerülni, ezért kérték a buszjárat meghosszabbítását.

Mivel a 12-es út alkalmatlan buszmegálló kialakítására, és a főúton való átkelés ugyancsak veszélyes, ezért mindenképpen valahol be kellett hozni a buszjáratot a faluba, mondta a polgármesterasszony. A Volánnal és közlekedési szakemberekkel közösen többször bejárták busszal is a területet. A Volán nem szakemberei nem engedik be a járatot a központba, csakis a Hétlyukú hídnál és az ismert közlekedési szabályok mellett lehet megoldani, hogy a busz behozza a gyerekeket és el tudja hagyni a falut - tájékoztatott Sinkó Vilmosné polgármester.