Visegrád és Dunabogdány térségében az elmúlt időszakban több esetben fordult elő hétvégi házas, családi házas betörés, alkalmi lopás. A családi házas betörések esetében a rendőrség látókörébe került egy szervezett formában működő banda, folyik a nyomozás. Komárom-Esztergom megyében több alkalommal, Visegrádon egy alkalommal fordult elő, hogy egy kiskorú gyermeket autóba próbáltak becsábítani. Dunabogdányban eltűnt egy férfi, keresik a hozzátartozói. Akinek bármilyen információja van, hívja a rendőrséget, vagy a hozzátartozókat.

A Szobi Rendőrőrs illetékességi területén az elmúlt időszakban több vagyon elleni bűncselekmény elkövetéséről érkezett bejelentés. Szobon a vasútállomáson és Dömös-átkelő megállóhelyen a Máv Start Zrt. sérelmére követtek el rongálásokat, amely ügyekben tettenérést követően eljárás indult az elkövetőkkel szemben. Zebegényben a hétvégi házas területen történt több lopás és rongálás.

Vámosmikola környezetében tűzifa lopások miatt indított a rendőrség büntetőeljárást az elkövetővel szemben.

A közlekedésbiztonság és a balesetek megelőzése érdekében folytatja a műszeres sebességméréses ellenőrzéseket a Szobi Rendőrőrs, továbbá a tehergépjárművek fokozott ellenőrzésére, a szabálysértők kiszűrésére bevonja a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereit is.