A Magyar László Tornacsarnok a visegrádi Rév utcában  Dunára néző homlokzattal épült fel 1989-ben. Az  épület mára elkészült korszerűsítése  Visegrád Város Önkormányzata megbízásából, a 2035-ig tartó „Visegrád 700” fejlesztési program részeként, a Constructor Domini Kft. generálkivitelezésében valósult meg.

A Magyar László Tornacsarnok nemzetközileg is jól ismert épület, így turisztikai szempontból is fontos célpont. Nemzetközi ismeretségének köszönhetően folyamatosan nagy érdeklődésnek örvend Visegrádon, a látogatók egy része kifejezetten az épület megtekintése miatt érkezik a városba. Ezen felül a csarnok biztosítja az iskolai sportolás feltételeit, illetve a település számos sporteseményének és rendezvényének is otthont ad.

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett, és határidőre felújított visegrádi Magyar László Tornacsarnokot rendhagyó módon nem sporteseménnyel, hanem farsangi bállal avatták fel. Az eseményhez méltó hangulatot az ízes étkek és a Dunabogdányi fúvószenekar biztosította.