2011-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol jelenleg a mesterképzést végzi Ernyei László irányításával. A diplomakoncertjét áprilisban tartotta, annak műsorából is játszott a pócsmegyeri hangversenyen. Demeniv Mihály elmondta, jelenleg a Bartók Béla Gimnázium konzervatóriumában oktat, de folytatni szeretné tanulmányait a zeneakadémia tanári szakán.

Demeniv Mihály 8 éves korában nyerte meg első nemzetközi versenyét, azóta számos más győzelemmel is büszkélkedhet. 2014-ben a Virtuózok televíziós komolyzenei vetélkedő –döntőse és különdíjasa lett. Elmondta az egyik legemlékezetesebb koncertjét 2015. év elején adta a Zeneakadémia Solti Termében, ahol szólóestet tartott.

Demeniv Mihály az est folyamán 6 komolyzenei művet játszott el, a darabok között néhány érdekességet is megosztott a közönséggel. Többek között Scarlatti, Pachelbel, Liszt Ferenc, valamint Frank Angelis művei csendültek fel előadásában. Az utolsó zeneművel kapcsolatban elmondta, szerzője, Zubitsky családjának régi barátja, aki még kiskorában nekiajándékozta a darabot, azzal a feltétellel, ha majd megnő játszani fogja. A művész kiemelte mára ez lett a kedvenc zeneműve. A koncert végén a pócsmegyeri közönség vastapssal ünnepelte a fiatal tehetséges művészt.