Ezzel ellentétben a község testvértelepülésén, Geresdlakon nem édesen, hanem sósan készítik és babbal, vagy káposztával töltik. A Baranya megyei település az előző évekhez hasonlóan idén is részt vett a rendezvényen, az ő sátruk alatt is lázasan folyt a munka. A sütés-főzés és lakmározás mellett a környék nemzetiségi seregszemléje is a rendezvény, melyen Svábzenekarok és tánccsoportok lépnek fel.

Idén a Dunabogdányi Svábzenekar, a nagymarosi Wildenrosen Tánccsoport, a kismarosi Nachtigal Énekkar, a Leányvári Sramlizenekar, a Zebegényi Gitárműhely, valamint a Salzbrunn Musikanten mutatkozott be a rendezvényen.

A fesztivált programjában évről évre kiállítások is szerepelnek. Ezúttal a geresdlakiak hozták el helytörténeti gyűjteményüket a Dunakanyarba. Schenk Angéla elmondta, Geresdlakon összesen hat kiállítás látható. A falu egykori életét bemutató állandó tárlat mellett baba, kendő, vállkendő, kézimunka, ágyterítő, adventkor pedig mézes kalácskiállítás várja a látogatókat. Ezek anyagaiból válogatták össze azokat, amelyeket elhoztak megmutatni a zebegényi közönségnek. Hutter Jánosné polgármester elmondta, nemrégiben Geresdlakon is nyílt egy kiállítás, amelynek a Csodálatos Zebegény címet adták. Az esős idő ellenére a téren sem hagyott alább a jó hangulat, a nemzetiségi csoportok fellépését követően este diszkó szórakoztatta a bulizni vágyókat.