Fontos tudnia mindenkinek azt, hogy nem a regisztráció sorrendjében adják az oltást, hanem előbb a dokumentáltan krónikus betegek kerülnek sorra, hiszen az ő betegségükről van adat a nyilvántartásban és ők a legveszélyeztetettebbek.

Korosztályonként haladnak az egyre fiatalabbak felé. Sajnos kevés az oltóanyag, ezért kéri az oltást igénylőket, hogy várjanak türelemmel. Doktornő elmondta, előfordul, hogy a rendelési idő alatt több mint ötven hívást kap telefonon, ezért nem tudja ellátni a betegeit.

Aki regisztrált oltásra, őt a regisztrációkor megadott telefonszámon fogják keresni, ezért fontos, hogy lehetőleg legyen elérhető. Amint érkezik vakcina, azonnal felhívják a soron következőket időpont egyeztetés céljából. Sajnos, akit nem tudnak elérni, kimarad az oltásból, őt később újra keresni fogják. Akit elérnek és elfogadja a felajánlott oltást, vagy oltópontra küldik, vagy helyben, az orvosi rendelőben kapja meg az oltást. Az oltásra lehetőleg vigye magával a koronavirus.gov.hu oldalról letölthető kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, hogy ezzel is gyorsítsa az oltási folyamatot. A rendkívüli hírekről, oltási lehetőségekről a tahitótfalui facebook oldalak adminisztrátorait soron kívül értesíti a doktornő.