Kutatási adatok szerint az egészségünket befolyásoló megtartó tényezők közül 43%-ban mi magunk vagyunk felelősek. Idősödő korban is sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük mind szellemi, mind fizikai fittségünket. Ehhez pedig – hangzott el az előadáson – talán a legfontosabb, hogy szellemi frissességünk megőrzése érdekében a lehető legtöbbet megtegyük. Mert ez lesz kihatással a fizikai állapotunkra is.
Táplálkozási szokásaink életünk során folyamatosan alakulnak. Ma már mondható, hogy a média is igen nagy hatással van erre, az interneten pedig számtalan cikket olvashatunk. Ennek is megvannak a maga veszélyei. Figyeljünk tehát arra, hogy mindig biztos forrásból tájékozódjunk – figyelmeztetett Tóth Eszter dietetikus.
Az előadás során szóba kerültek a húsok, fehérjék, zöldségek - vagyis a korszerű, egészséges táplálkozás, az immunerősítés, az időskori táplálkozás, illetve az ételallergiák és intoleranciák.