A kicsik vidáman fedezték fel egymást és saját magukat a fotókon, valamint azokon a rajzokon, amelyeket önarcképként készítettek egy óvodai foglalkozáson. A Faluház hollywoodi hangulatot megidéző díszítése a Csigabiga csoport elballagásának alkalmából készült. Az ötletet az adta, hogy a 24 búcsúzó gyermek óvó nénije Munkácsyné Vilmos Zsuzsanna a velük töltött évek során felvételeken örökítette meg a kicsik hétköznapjait, amelyet később levetített a szülőknek. 

A műsor a gyermekek mondókákból, versekből, énekekből és táncokból összeállított fellépésével kezdődött. Zsuzsa óvó néni elmondta a szövegeket a csoport tagjaira vonatkoztatva írták át. A kicsik egy modern stílusú számmal is készültek, melyet egy angol óvodai csoport videójáról vettek át.

A szülők meghatódva nézték azt a videót, amely a gyermekekről az óvodában készült, majd a kicsik talárokba öltözve vették át búcsútarisznyájukat. Végül a szülők és a gyerekek az óvónőtől és a dadusoktól búcsúztak.  Zsuzsa óvó néninek 4 éves munkájáért stílusosan egy Oszkár-díjat is kiosztottak. 

A műsorral a rendezvény még nem ért végett a gyermekeket limuzinok várták, melyekkel lányok és fiúk külön indultak neki egy körútnak. A pócsmegyeri Pázsit-tónál megálltak egy fényképezkedés erejéig, majd visszatértek az óvodához, ahol énekelve járták végig az intézményt és elköszöntek az üres termektől.