2020. április 6. - Visegrád-Nagymaros révközlekedés - Szünetel az átkelés

A Visegrád-Nagymaros között közlekedő rév üzemeltetője tájékoztatja az utasokat arról, hogy a koronavírus okozta
veszélyhelyzet miatt elrendelt intézkedések olyan forgalomcsökkenést eredményeztek, hogy az átkelés gazdaságos üzemeltetése
lehetetlenné vált. Ezért az átkelést 2020. április 6-tól átmenetileg szünetelteti az Atlantis-Visegrád Club Kft.

 

2020. április 2. - Adománygyűjtés a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére

Kedves Visegrádi Lakosok, Tisztelt Vállalkozók!
A koronavírus településünk valamennyi lakójának életére hatással van. A szerencsésebbeket csak az otthonmaradás érinti, sokan azonban kényszerszabadságukat töltik, egyesek pedig már el is veszítették munkájukat. A kialakult helyzet miatt visegrádi családok, lakosok kerültek és kerülnek majd ezután nehéz anyagi helyzetbe, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy adománygyűjtést kezdeményez a rászorulók megsegítésére. Visegrád Város Önkormányzata felkérte a Keresztelő Szent János Visegrád Alapítványt, hogy a pénzadományok gyűjtését és szétosztását a Népjóléti Bizottsággal közösen koordinálja.
Az Alapítvány várja mindazon cégek és magánszemélyek felajánlásait, adományait, akik segíteni szeretnének a nehéz helyzetbe került visegrádiaknak.
A pénzbeli adományokat az alábbi számlaszámra várjuk, a közleményben kérjük tüntessék fel: Koronavírus
Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány:
64700038-30100220-00000000 (Takarékbank)
Külföldről történő utalás esetén szükség lehet a BIC kódra és az IBAN azonosítóra is:
BIC kód: TAKBHUHB
IBAN: HU02 6470 0038 3010 0220 0000 0000
Felhívjuk az adományozók figyelmét, hogy mivel az Alapítvány közhasznú civil szervezet, így a gazdasági társaságok által nyújtott támogatás 20%-a csökkenti az adományozó adózás előtti eredményét. Ezen kedvezmény igénybevételéhez az Alapítvány igazolást állít ki az adományozó részére.
Az Alapítvány a befolyt támogatások teljes összegét a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került személyek, családok megsegítésére fordítja. Az Alapítvány kuratóriumának tagjai a munkát önkéntesként végzik, tevékenységükért semmilyen juttatásban nem részesülnek.
Köszönjük, hogy adományával segít a járvány miatt bajbajutottaknak!
Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány
Visegrád Város Önkormányzata

 

 

 

2020. március 15. vasárnap 19:45  Közlemény - Szünetel az ügyfélfogadás Visegrád Város Polgármesteri Hivatalában

2020. március 16-tól visszavonásig a személyes ügyfélfogadás szünetel Visegrád Város Polgármesteri Hivatalában.

Az ügyintézés történhet: elektronikus úton a visegrad@visegrad.hu e-mail címen, a www.visegrad.hu honlapon a polgármesteri hivatal telefonkönyv menüpontban felsorolt elérhetőségeken. Telefonon a +3626398255 vagy a +3626398163 számok hívásával, postai úton a Visegrádi Polgármesteri Hivatal 2020 Visegrád, Fő u. 81. címre küldött levélben.

Kérjük ügyfeleinket, hogy hivatali ügyeiket elsősorban elektronikusan vagy telefonon intézzék!

Egészségük védelme érdekében, köszönettel:

Eöry Dénes s.k. Polgármester, dr. Szabó Ferenc s.k. Jegyző

 

2020. március 15. 11:35 Tájékoztató - Fellegvár Óvoda


Eőry Dénes Visegrád Város polgármestere és Gyurián Mária a Visegrádi Fellegvár Óvoda vezetője, a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást adjuk:

2020. március 16- tól a Visegrádi Fellegvár Óvoda alapügyeletet biztosít kizárólag azon gyermekek számára, ahol mindkét szülőnek továbbra is munkába kell járnia és a gyermek biztonságos felügyelete másképp nem megoldható. Annak érdekében azonban, hogy a fertőzésveszélyt a lehető legkisebb mértékre szorítsuk vissza, arra kérem, hogy csak abban az esetben hozza gyermekét óvodába, ha elhelyezését más módon nem tudja megoldani.

A kormány javaslata alapján gyermekeiket ne bízzák az idős, életkoruk miatt veszélyeztetettebb korosztályú nagyszülőkre.

Kérjük minden szülőtől, hogy a mai nap ( 2020. március 15.) folyamán jelezzék számunkra az alábbi elérhetőségek valamelyikén, hogy kérik-e az ügyeleti ellátást:

az óvoda e-mail címére: fellegvarovoda@gmail.com
telefonon, sms-ben az alábbi telefonszámokon: 06 70 6455446

Az óvoda területére csak az intézménnyel jogviszonyban álló gyermekek, hozzátartozóik és az ott dolgozók léphetnek be. A bejárati ajtót zárva tartjuk, kérjük csengessenek, ha be szeretnének jutni.

Csak olyan gyerekek látogassák az intézményt, akik teljesen egészségesek, köhögő, náthás gyereket ne hozzanak óvodába!
Kérem, akkor se látogassák az óvodát, ha az elmúlt időszakban koronavírussal fertőzött helyen jártak, vagy a gyermekük szoros kontaktusban volt olyan személlyel, aki fertőzött területen járt.

A külföldről hazatérő lakosokat kérjük, hogy legyenek önmegtartóztatóak. Amennyiben nem kerültek házi karanténba, kerüljék két hétig a közösséget a fertőzés veszély elkerülése érdekében.

Visegrád, 2020. március 15.

Eőry Dénes polgármester,
Gyurián Mária intézményvezető

 

2020. március 14 (szombat) 22:00 - Visegrád Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület

KEDVES VISEGRÁDON ÉLŐ IDŐS LAKOSOK!
Visegrád Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Eöry Dénes Visegrád Város Polgármestere, figyelembe véve az Operatív Törzs útmutatásait, a koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében és az idősek védelmében az alábbi programot hirdeti meg:
Az egyesület elnökének telefonszámán, előre egyeztetett időpontban, minden Visegrádon élő, időskorú, egyedül élő vagy élők (gyermek és családtag nincs, vagy messze lakik) részére bevásárlást és gyógyszer kiváltást ajánlunk fel annak érdekében, hogy egészségüket megóvjuk, ne kelljen zsúfolt helyeken esetlegesen megbetegedniük!
Egyesületünk tűzoltói gondoskodnak az alapvető élelmiszerek beszerzéséről és a gyógyszerek kiváltásáról, ha ezt valamelyik családtag, rokon nem tudja megoldani, nincs rá lehetőség.
Az igénylés egyszerű…
- Ezen a telefonszámon kell jelezni az igényt: 06209266411
- Kollégáink egyenruhában, szolgálati gépjárművel keresik fel az előre egyeztetett időpontban az igénylőt, aki átadja a beszerzendő élelmiszerek listáját, valamint a kiváltandó gyógyszerek receptjeit, vagy összeírt listáját és a vásárláshoz szükséges, lehetőleg kiszámolt Forint összeget.
- Önkénteseink megejtik a vásárlást, majd kiszállítják az idős emberek otthonába a kért alapvető élelmiszereket, gyógyszereket, és elszámolnak az átadott összeggel.
- A szolgáltatás többször is igényelhető, koordinálását a Visegrád Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület megbízott tagja, a beszerzést és kiszállítást pedig az egyesület tagjai végzik!
FONTOS! Az egyesület tagjai minden esetben TŰZOLTÓ egyenruhában végzik ezen tevékenységüket és szolgálati gépjárművel közlekednek!
FIGYELEM! Más NEM végez ilyen tevékenységet, NE engedjenek be idegeneket és NE adjanak pénzt olyanoknak, akik nem felelnek meg a fent leírtaknak!
Beszerzési igényeket a fenti telefonszámon lehet bejelenteni, az időpontot is ezen lehet megbeszélni, egyeztetni!
A Tűzoltó Egyesület bevezette a biztonságos szolgálatellátásokhoz szükséges új higiéniai lépéseket, minden gépjárművünket felszereltük maszkokkal, fertőtlenítőkkel, gumikesztyűkkel, folyamatosan figyelemmel kísérjük az ajánlásokat, előírásokat, a vonatkozó utasításokat.

Meggyesi Balázs Elnök
Visegrád Város Tűzoltó Egyesület

Eöry Dénes Polgármester
Visegrád Város Önkormányzata

 

2020. március 14. 20:00 - Áprily Lajos Általános Iskola

Tisztelt Szülők!
Mindannyian dolgozunk azon, hogy a tanév digitális munkarend szerint történő megszervezése a lehető legzökkenőmentesebben történjen meg, és hogy a kiscsoportos intézményi felügyelet és az étkeztetés megszervezése is megfelelő legyen.
Az étkezéssel kapcsolatosan várja hívásukat Muckstadtné András Enikő élelmezésvezető a 06 20 534 2321 telefonszámon, amennyiben szükségük van a napközbeni egy étkezés biztosítására. Természetesen hamarosan azt is megvizsgáljuk, hogy milyen igény és milyen lehetőségek lehetségesek a kiscsoportos felügyelet biztosítására.
Mivel a gyerekeknek szüksége lesz a tankönyveikre az elkövetkező időben, hétfőn 8-17 óráig lehetőség van a tankönyvek, tornazsákok egyéb felszerelések elszállítására. Kérem, hogy a tanulók felszerelését, egyéb itt hagyott holmiját ez idő alatt szíveskedjenek elvinni, hogy kollégáim a tantermek, szekrények fertőtlenítését el tudják végezni.
A következő hét első napjai a kommunikációs csatornák kialakításával és kipróbálásával, a mindennapi élet megszervezésével telnek majd, a szaktantárgyi oktatás csak ezután tud újra működni, hiszen először a feltételrendszert kell megteremtenünk.
Kérjük, hogy az elkövetkező időben a lehető legnagyobb mértékben teremtsék meg a családok a gyermekek otthon maradásának, izolációjának lehetőségét, hogy a legkisebb bajjal kerüljünk ki a fertőzéshullámból annak végén.
Köszönjük a már eddig is felajánlott szülői segítséget, nagyon jó azt érezni, ha figyelemmel fordulunk egymás felé. Óriási feladatot kaptunk mindannyian, remélem, egymást támogatva leszünk túl rajta.
Kérjük türelmüket, hiszen az út, amelyen járunk, mindannyiunknak új. Ha bármilyen kérdésük van, keressenek meg az igazgato@aprily-visegrad.hu címen vagy 06 30 7144977 telefonszámon.
Amint újabb információink vannak, azonnal közöljük.
Bozóki Marianna intézményvezető

 

 

2020. március 13. 14:55 Duna mozi

Kedves Mozilátogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a visegrádi Duna mozi 2020. március 16-tól határozatlan ideig zárva tart. Megértésüket köszönjük!

A Duna mozi csapata

 

2020. március 13. 13:43  Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az MNM Mátyás Király Múzeuma (Királyi Palota)

2020. március 14-15-16-án zárva tart.

Március végéig minden múzeumpedagógiai programot felfüggesztünk.

Megértésüket köszönjük!

Naprakész információkért kérjük kísérjék figyelemmel honlapunkat vagy facebook profilunkat.
Múzeumi programjainkról információkat +36 70 491 9087-es telefonszámon kérhet.

 

2020. március 12. 10:23  Visegrád Fellegvár Csúcstámadás

Hivatalos Közlemény!

Kérjük, minden futó olvassa el és szóljon a nevezett futóbarátainak!

Köszönjük a bizalmat, hogy ilyen sokan neveztetek a II. Visegrád Running Day-re, büszkék vagyunk rá! Felelősséggel és hálával tartozunk Nektek!

Számunkra a legfontosabb cél a futók és életmódváltók egészségfejlesztése, jó hangulatban, közösségben. Sajnos a koronavírus is szereti a közösséget.

A legfrissebb kormányrendelet a rendezvényszervezésre:
„A kormány rendkívüli jogrendet, vészhelyzetet rendelt el, többek között a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltására visszavonásig!”
Az eddig kiderült hazai fertőzött esetek száma igaz még alacsony, de az általános jókedv megfertőzöttsége már óriási.

Bármennyire is szuper volt a forgatókönyv, ilyen körülmények között a II. Visegrád Running Day-t, 2020. április 18-án nem tudjuk megszervezni.

Tekintettel arra, hogy jelenleg még nem tudjuk, mikor fogják visszavonni a rendeletet, a Futónap előkészületi munkálatait nem lehetséges tervszerűen megvalósítani.

A II. Visegrád Running Day-t idén egy másik időpontban fogjuk - várhatóan nyáron- megszervezni, továbbra is gőzerővel azon leszünk, hogy a későbbi időpontban minden nevezett rajthoz tudjon állni, ez nem rajtunk fog múlni, hanem a koronavíruson. Amennyiben ez a másik időpont nem lenne jó Nektek, lehetőséged lesz a nevezésed átadni egy választott ismerősöd számára.

A további részletekkel és az új dátumot illetően hamarosan jelentkezünk!

Addig is fussatok sokat, erősítsétek az immunrendszert és készüljetek a versenyidőszakra, amelyre most meghosszabbították az alapozási időszakot!
Köszönjük a megértéseteket!

Szervezők

 

 

2020. március 11. 10:44 Visegrád Város Önkormányzata

Tisztelt Visegrádiak!

Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. március 15-ei ünnepi megemlékezés elmarad. Az operatív törzs szakmai ajánlásával egyetértve mindezt óvatosságból tesszük a koronavírus veszélye miatt.

Visegrádon továbbra sem tudunk ilyen típusú megbetegedésről, de a vírus által veszélyeztetett korosztályok védelme, a visegrádiak egészsége és biztonsága a legfontosabb!

Visegrád utcáit és középületeit idén is zászlók díszítik majd a nemzeti ünnepen, így mindannyian kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Városunk közössége nevében Eöry Dénes polgármester koszorút helyez el a 48-as emlékművnél.

Visegrád Város Önkormányzata