A Közösségek Hete rendezvénysorozatnak minden évben van egy központi vezérgondolata, amely köré szervezik programjaikat a csatlakozó közösségek.

Tavaly a koronavírus járvány miatt sem maradt el a rendezvénysorozat, az online térben szólította meg a közösségeket.

Minden évben egy közös akció hangolja rá a résztvevőket a Közösségek Hetére. Tavaly, a kijárási tilalom idején az erkélyeken, a kertekben vagy a házak előtt állított, szeretetüzenetekkel díszített májusfák erősítették az összetartozást, idén pedig a helyi értékek felfedezésére, és azok közösségösszekovácsoló erejére épül a kampány.

A Közösségek hete tematikái igyekeznek valamilyen hasznos ügyet szolgálni. A Zöld, zöldebb, legzöldebb! című téma a környezeti nevelésre, a természetvédelemre irányuló programokat ösztönöz, az Egy szívvel, egy lélekkel! tematikával pedig az Önkéntesség évéhez csatlakozik a rendezvénysorozat.

A Skanzen nyugdíjba vonult dolgozói közösségét szólítja meg idei online-programjával, Leányfalu a Múzeumok világnapja kapcsán csatlakozik a Közösségek Hetéhez. A település Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelyén Gyimóthy Gábor múzeumvezető, képzőművész és művészetterapeuta a múzeumok szerepéről tart eszmecserét.

A tiltott pálinkafőzés időszakát feldolgozó visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeum egy online vetélkedővel készül

A május 10-e és 16-a között zajló Közösségek Hete programjaival kapcsolatban bővebb információ a rendezvénysorozat honlapján található.

www.kozossegekhete.hu