A külső-belső gazdagság – avagy pénzügyeink, a személyiségünk tükrében’ című könyv a szerző gazdasági területeken végzett kutatási eredményeit foglalja össze. Megfigyelése szerint a pszichológiai, szociológiai tényezők jelentősen befolyásolják az emberi döntéshozatalt, a pénzügyi és fogyasztói magatartást.

Mihály Nikolett könyvét mindazoknak ajánlja, akiket érdekel a személyiség érettsége, illetve, hogy annak gazdagítása miként befolyásolja az anyagi jólétet. Az olvasó választ kaphat arra, milyen belső feltételek szükségesek ahhoz, hogy megvalósuljon az anyagi biztonság és ezzel együtt az általános jólét érzete. A szerző tudományos eredményeket „fordított le” hétköznapi nyelvre, csak itt-ott fűszerezte meg ezeket saját élményekkel, illetve másokkal megtörtént esetekkel.

A tavaly decemberben megjelent könyv kapcsán a szerző elmondta, kötetét kollégái is pozitívan fogadták, rajtuk keresztül kap számos meghívást könyvbemutatókra, közönségtalálkozókra. Hisz abban, hogy a pénzügyi tudatosság módszeres alakítása megkönnyítheti közösségünk és az utánunk jövő generáció életét.

Zebegényieknek szóló személyes üzeneteként elmondta: szerencsések az emberek az ilyen kis közösségekben, ahol a gyerekek is jobban rálátnak melyek az igazi értékek, kiben és miben bízhatnak meg. Részesei lehetnek annak a pozitív tendenciának, amelyben felértékelődnek a természetes életvitelhez kapcsolódó erények, amelyek megtartanak egészségben.