A Széchenyi Programiroda feladata a potenciális és aktív pályázók, kedvezményezettek térítésmentes tájékoztatása, szakmai támogatása. A programiroda a Versenyképes Közép-magyarországi Operatív Program, a VEKOP pályázati rendszerén belül biztosít lehetőséget a vállalkozók számára – tájékoztatta a megjelenteket Szélig Zoltán a programiroda munkatársa.

A VEKOP fő stratégiai céljairól és fejlesztési irányelveiről beszélt Petrovácz Rita.  Előadásában kifejtette, az operatív program célja, hogy hazánk egyik legfejlettebb régióját tovább erősítse a gazdasági versenyképesség növekedési feltételeinek megteremtésével. Jelenleg egy aktuális pályázati kiírás van, mely a vállalatok kutatás-fejlesztési illetve innovációs tevékenységeinek a támogatását célozza meg – tájékoztatott Petrovácz Rita.

Pinczés-Kovács Magdolna pályázati tanácsadó, várakozásokkal telinek nevezte a jelenlegi pályázati ciklust, melyben nagyobb szerepet kap majd az elektronikus ügyintézés.

A pályázatok beadásához szükséges feltételekről tájékoztatott Drizner Katalin. A tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós szerveknek 10 évig ellenőrzési joguk van, ezért a pályázat dokumentációját meg kell őrizni.