Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Közlekedés 2022 Már 23 20:21

Hamarosan elkezdődik a 11-es út szentendrei szakaszának felújítása, átalakítása

Elkészültek a végleges kiviteli tervek, úgyhogy lassan minden akadály elhárul azelől, hogy a munkálatokat meg lehessen kezdeni - mondta dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség elnöke a Szentendrén megtartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, az utat naponta 54 ezer autós használja, akik - a számítások szerint - évi 50 órával kevesebbet ülnek majd a dugóban, ha a mintegy 5,5 milliárd forintos beruházás elkészül.

Magyari László, a Magyar Közút Pest megyei igazgatója a fejlesztés részleteiről beszélt. Elmondta, a kivitelezést egy nagyon átgondolt, részletes műszaki tervezés előzte meg, amelynek elkészítése során egyeztettek a Kerékpáros Klubbal, a különböző hatóságokkal, szervezetekkel és a városvezetéssel, hogy a lehető legtöbb igénynek megfeleljen az átalakítás és felújítás.

A teljes szakaszon megújul az aszfaltburkolat, a vízelvezető rendszereket átépítik, átereszeket alakítanak ki, a buszöblök megerősített aszfaltburkolatot kapnak, a peronokat átépítik, a budakalászi kerékpárutat összekapcsolják az Eurovelo 6-os kerékpárúttal, a csomópontokat átépítik, átalakítják és lehet, hogy a vízvezetéket is áthelyezik az úttest alól, vagy felújítják, hogy hosszútávon jó minőségű maradjon az út.

Előző ATHERMOTECHNIKA-CROWN COOL KFT. Szentendrén tervezett beruházása 2022 Már 23 Következő 11. Kézműves Kiállítás és Vásár 2022 Már 23
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: