Mint arról korábban már tájékoztattunk, az előző alpolgármester Fieszl  Csaba április 24-én lemondott. A poszt betöltése azért vált most sürgőssé, mivel Hutter Jánosné polgármester megromlott egészségi állapota és gyógyuása várható elhúzódása miatt július 1-vel lemondott polgármesteri tisztségéről, így az ügyek intézésére, a szerződések, megbízások aláírására az alpolgármester lenne jogosult – hangzott el a korábbi önkormányzati ülésen. A vonatkozó szabályok értelmében több alpolgármestere is lehet a településnek, azonban elsőként csak az választható meg, aki tagja a képviselő-testületnek és akit a polgármester javasol.

A június 23-án megtartott rendkívüli ülésen már volt egy titkos szavazás, akkor Ferenczi Ernőt javasolta Hutter Jánosné, mert ő kapta a legtöbb szavazatot a képviselők közül a legutóbbi önkormányzati választáson. A javaslat azonban nem került elfogadásra, nem volt meg a minősített többség, mivel 3 igen és 1 nem szavazat született, a minősített többséghez azonban 4 igen szavazatra lett volna szükség.

A június 30-ai rendkívüli ülésre polgármester asszony újabb javaslatot tett, ezúttal Mádai Ferencet javasolta, mivel ő kapta a legtöbb szavazatot Ferenczi Ernő után a képviselők közül.  Az ülésen négy képviselő szavazott, közülük hárman nemmel, egy igennel, így ezt a javaslatot sem fogadta el a képviselő-testület.

Az ülés teljes felvétele megtekinthető itt:

https://www.danubia-televizio.hu/musor/rendkivuli-onkormanyzati-ules-zebegenyben-2022-junius-30-teljes-felvetel